glad.

Idag är jag glad och lite skärrad.

3 små punkter

1. Jag har köpt biljetter till Håkan på torsdag, it'll be AWESOME!
2. Joel och Samuel drog med mig till Järpen för lite skidåkning. Tänk att det kan vara så kul, spänningslösande, fridfullt och träning i ett?
3. Nu har jag råkat skjuta lite på lite plugg jag har. Det borde fixas.

Tuudels!

Livslust!

Idag har jag varit full av livslust och energi. Det blev inget med magsjukan, bara inbillning. Ett sjå! Jag har hoppat, jag har sjungit, vi har spelat Sims 3. Vi skapade mig, Johanna, Alice, Joel och Samuel, fruktansvärt skojigt! Vi hade även hiskeligt intressanta lektioner hela dagen. Vi började med en gammal kyrkofader, Augustinus, läs om honom! Sen diskuterade vi nattvardssyn, massa olika synsätt och intressanta frågor. Jag älskar det här, igen!

Dessutom har det snöat konstant i två dygn typ, det betyder massa powpow, närmare bestämt nästan en halvmeter nysnö de senaste dygnen. crazy!

Magsjuka?

VARNING! Äckelmagade människor ombedes läsa annan blogg idag! VARNING!

Jag misstänker att jag är magsjuk. Fast jag vet inte. Borde man vänta tills man spyr innan man sätter sig i karantän eller borde jag sätta en lapp på dörren redan nu? Jag ringde min mor, men jag tillhör ju den minst hypokondriska familjen i världshistorien, så enligt henne kunde jag vänta... Men jag vet inte, det känns ju dumt. Så nu ska ni få vara mina läkare.

Här är varför jag tror att jag är sjuk:
- Jag mår lite illa.
- Magen känns inte riktigt okej i stort.
- Samuel, min närmsta granne, tror att han blev magsjuk igår och har därför varit hemma. Jag var med honom typ hela eftermiddagen igår och har kommit med mat, säkert råkat snappa upp några basilusker när vi har setts.
- Jag har inte haft någon aptit idag.
- Jag har varit smått orkeslös hela dagen.

Anledningar till att jag inte sätter upp en lapp:
- Jag tänker att det är psykologiskt.
- Jag har inte spytt.

Dessutom känns det som att jag skulle ses som en pestsmittad och ska jag gå på Samuels magsjuketoa redan nu?
Om det skulle visa sig att jag inte alls mår dåligt typ imorgon, då har jag ju verkligen skrämt bort alla människor i min närhet.
Ibland är det jobbigt att vara ohypokondrisk i en värld där man inte vet hur man blir behandlad om man skulle råka vara lite sjuk.
Ge mig gärna kloka råd:)

Män och Rebecca

Idag misstänker jag att jag är mitt uppe i min allra käraste menscykel. Det vill säga 2 weeks notice. Jag är lite nere, det regnar och jag misstänker att jag kommer dö som ogift på grund av min oerhörda oförmåga att ta initiativ och min superba egenskap att dra mig undan när andra gör saker som inte är på mina villkor.

Jag vet inte. Det löser sig väl i sinom tid, antar jag.

Runar, Carola och sorbetsnö

Idag är förstadagen under fastan som jag verkligen har sörjt att jag inte använder Facebook. Detta på grund av att jag hittade den här artikeln! Det kliade i mina fingrar för att jag ville rekommendera den, jag ville sprida, jag ville att alla skulle få veta! Men men, nu skriver jag här istället.
I övrigt går det bra med fastandet. Tid för att läsa alla böcker till skolan och sånt där.

Det är inte svårt att leva just nu. Idag var jag i backen heeeela dagen. +5 grader, sorbetsnö, skinande sol. Livet kan verkligen vara värre! Det såg ut ungefär så här (fast utan mitt finger):

Sen blev jag utklassad på Ticket to ride av Maria och Alice och sen har jag inte gjort så mycket mer.
Nu vill jag sova.

En lördag

Ännu en lördag till ända och jag är helt okej med det. jag gillar lördagar här. Hajpen kring skidåkningen har verkligen lagt sig. Jag skulle kunna tänka mig att snön skulle få smälta nu, typ. Inte riktigt. Jag har blivit så hiskeligt kräsen när det gäller skiddagar. I början drog vi ut i blåst, -20 grader och snöstorm. Nuför tiden stannar ajg hellre inne när det är lite mulet och folk från södra Sverige har spotlov. Sol ska det vara, sol och -4. Det är det sällan. Så idag har dagen spenderats framför "La vie en rose" (filmen om Edith Piaf, SE!), lite Death Note (jag ska lära mig uppskatta anime har jag betsämt mig för. Det gick bra tills det kom en hysterisk tjej. Hysteriska tjejer i anime är inte trevliga alls), jag har varit på promenad, spelat Ticket to ride och hängt med Samuel och Alice. En mycket trevlig lördag.

Nu ska jag sova. För imorgon ska jag hämta Joel och hans vän vid tåget 07.24. PAIN! Tuudels!

Gud är fin.

Jag har funderat på vad ni vill höra. Vill ni bara höra om vad jag gör på dagarna? Det komme rinte bli så himla spännande. Det är lite film, häromdagen såg vi Såsom i en spegel av Ingmar Bergman. Det är mest längd just nu, jag lurade med Samuel. Inatt låg vi och pratade till klockan 2. Vill ni hellre läsa om när jag har ångest? Eller alltihop? Ni kommenterar ju inte, så jag vet ju inte. Men jag skriver på här.

Den här veckan har FoF haft praktik, Zebra har lov, NoS har nog också praktik tror jag, FoF LED har också praktik, U är borta så det är bara vi i Bibelklassen som hänger i skolan. Detta resulterade i att vi hade en bönevecka där vi har bett varje dag på en massa skojiga sätt. Tidebön och grejer, hiskeligt spännande! Jag har återupptäckt bönen, det har väl varit lite si och så med den, men nu är jag back on track. Ja, Gud är fin. Jag lär mig så himla mycket bra saker här, hjälps att komma ihåg det viktigaste, jag blir mer och mer fäst och säkrare och säkrare på att det är kristen jag ska vara.

Nu ska vi knalla ut och se vad dagen har att erbjuda. Vi börjar med kaffe.

Skidtur:)

Jag behöver inte skylla på ett Alter Ego, Matilda. Jag lovar:)

Jaha, en dag utan Facebook, det känns konstigt och jag känenr redan att jag missar saker hela tiden. Men vad sjutton, det går ju över. Det är jag säker på att det gör!

Idag var jag ute och åkte längdskidor! Det blev någon sorts söndagstur blandat med en träningstur. Jag kämpade och kämpade! Hade bra fäste i första backen, sen var det sol på spåret och då tog inte vallan alls och glidet försvann. Sen kom det lite nysnö, sen var det fint och sen kom en backe där jag bara hade bakhalt. Jaja, jag hade all tid i världen och åkte alldeles ensam så jag hade ingen att passa, så jag lyckades ta mig runt 2,5 mil fast det gick långsamt. Så här såg det ut i alla fall på spårets högsta punkt:

Då gör det inte så mycket att det går långsamt. Jag var glad!


Japp, tänk, jag bor i Åre. Det är tok!
Ha det finfint!

Fasta

Nu börjar fastan. Jag funderar på vad jag ska fasta från och tänkte först godis och kakor. Men samtidigt känns inte det som att jag uppfyller målet för fastan. Borde nog egentligen göra något som gör att man får mer tid till Gud. Kanske borde strunta i Facebook? Tror ni man klarar det? Klart man gör. Jag ska testa. Ring elelr sms:a om ni vill mig nåt, för på Facebook ser ni mig inte på 40 dagar+söndagar. Här fortsätter jag väl lite...

Tuudels!

dude

this is rebeccas alter ego speaking. we love matilda. matilda träff. we all do. soon camilla will be here and that is perfectiolocious!

Tre små tankar.

Jag borde skriva dagbok, för praktiken. Men jag vet inte vart jag ska börja. Det är ju inte så att jag gör så där jättemycket, men jag lär mig saker. Ska jag skriva ner dom? Så mycket som jag tänker om dagarna, när jag sitter där på min stol. Hur mycket jag har börjat känna för dom som är där... Nu börjar det dock komma lite fler "lilla gumman, du skulle varit hemma hos mig igår", "Vilka fina bröst du har"haha. Sånt kan jag inte riktig hantera, vad säger man liksom?

Har fått lite gratulationer på min födelsedag (?) Vojne! Min allra käraste bror har vänner som ändrar hans födelsedagsdatum, vilket borde betyda att även jag fyller år idag eftersom det är allmänt känt att vi ploppade ut samma dag;)

Såg "En långvarig förlovning". En film med Audrey Tatou (ni vet Amelie från Montmartre), hiskeligt bra! Se den! Och Black swan! Såg dock att den hade biopremiär imorgon... hmm... Jag vet, på ett högst mystiskt sätt, att den råkar vara top notch-mega-galet-insanely bra!

Jaja, nu måste ajg sova.
Tuudels!RSS 2.0