Bergman och Ria:)

Jag har sett min allra första Ingmar Bergman-film. "Scener ur ett äktenskap". Har suttit som klistrad i tre timmar och dragits in i livsöden. Ett sånt underbart manus, otroliga psykologiska konflikter och hiskeligt intressanta karaktärer som bara växer och utvecklas. Åh! Jag älskar det!

RIA-centret idag. Jag vet inte, är även helt betagen av det. Så långt från min lilla trygga uppväxt och så bortglömt i samhället. Där sitter dom, typ 40 olika människor som inte får någon hjälp, som står utanför bidrag och trygghet, som inte har några nära anhöriga och kommer dit för att umgås med andra. Amen! Det är galet och jag skäms lite för att jag har levt så skyddat, samtidigt som jag upptäcker att jag är så väldigt glad över det!

Det var mina två wow:s idag. Tada! Nu får ni börja kommentera, jag blir jag deppig av det här!;)

Handspritspritsprit

Jag är fortfarande vid liv. Så är även hela familjen, trots att man ett tag trodde att det var ute för familjen Knutsson. Jag har ju en far som åker lite skidor och i dessa tider är det tydligen nåt skitstort lopp, typ 9 mil och han har tydligen tränat en hel del. Min far har seedat upp sig en startgrupp och han är pepp som en liten häst. Det enda som verkar kunna stoppa honom är om han skulle råka bli sjuk. Detta innebär att vi har en ansenlig mängd handsprit, han har ständigt en med sig och en står utanför toaletten. Den här hetsen kommer av att jag kom hem till en magsjuk mor i lördags. Hipphapp, karantän för henne, ut med pappa och ut med mig. Nu mår alla bra och pappa är inte sjuk, amen!

Är i Norrköping den här veckan. Konstigt, fast skönt. Ska ha praktik på Ria-centret, Hela människangrej... Ska bli spännande. Ska även ta bort gojs i munnen och träffa folk:)

Så, jag återkommer väl. nu måste jag sova!

Balsam, balsam, balsam

För ett litet tag sedan, är osäker på exakt hur länge,... Men ni vet 1,5-2 veckor sedan.Och så här ser jag ut nu. Hej balsammetoden! Jag kör dessutom fullt ut typ, så jag använder bara microfiberduk till håret. Vet inte hur mycket det gör, men lockigare är det:)Sämre dagar finns det

Nu har jag lite olika meddelanden. Jag kan bland annat säga att det finns värre dagar man kan ha eget arbete med ett inte alls så stort arbete. Ungefär såhär såg prognosen för backarna ut idag när vi åkte iväg. Lite mer sol bara, på bilderna alltså:
Så här såg det ut i verkligheten med en mobilkamera och iskalla fingrar (som ni ser är det inte speciellt varmt):


En annan sak, varför har jag bilder på dom här i min mobil? Varför får jag ta del i deras semesterlycka? Vilka är dom? Varför skulle jag, eller ens någon, vilja använda den här som, typ, bakgrundsbild?


Känner även att det är dags för en "typ två veckors"-update på håret. Men det akn vi ta i ett annat inlägg kanske...?

Pusspuss

Slösöndag

En slösöndag minsann. Var borta på Sundmans fjällgård med bilen till dom små Norrköpingsborna som har anlänt, sen har vi spelat lite SealHunter och pratat lite oc nu har det ätits lunch. Det verkar som attd et blir en söndag med hälsosamma matrutiner. Annars har det varit en konstig lunch i backen tors-sön och sen halvdan mat på kvällen för att man har varit så trött. Illa!

Igår vart det lite för lite kaffe och vatten. Så hela natten har jag haft ont i huvudet. Åkte 1,6 mil längd igår utan att dricka nåt efteråt, inte alls bra.

Nu ska jag se om det blir några fler sälar dödade, eller kanske nån pingvin eller en lite miljöaktivist. Spexigt!

Tuudels!

En lördag

Dissar backen idag för lite längdspår ich övrigt fix. Ska bli mysigt! Fast nu är jag mest sugen på kaffe och borde skicka in fördjupningsarbetet, men jag orkar inte skriva slutdelen... Inte än, i eftermiddag ska jag göra det. Igår skullle det varit inne, men en dag försent kan väl inte vara nån fara?

Nu ska jag äta världens längsta frukost:)

Birro

Är kanske lite efter. Men eftersom jag varit Schulmanfan i några år så har jag tappat lite Birro. Fast han skriver fint och mycket sant i en krönika. Läs vettja!

Hemma.

Man lever inte riktigt ett liv på riktigt här. Det känns lite som någon sorts halvliv. Veckorna går coh man gör egentligen ingenting vettigt, men samtidigt mår jag galet bra här! Jag har funderat lite, har varit sur och uppmärksamhetssökande och inte speciellt rolig alls. Men det är sån här jag är, det här är hemma. Jag är glad i skolan, dom som inte bor med mig ser sällan den arga Rebecca, den sura Rebecca, ångestRebecca, jag är inte sån bland folk. men här, på jämte, det är hemma. Jag måste få skrika ut lite ibland, och då blir det här och det sköna är att det känns som att folk accepterar, jag är omtyckt, jag har brister och fel, är inte alltid glad men jag är ändå värd att vara med. Amen!

Dessutom, när man är lite småledsen kan man få länkar till sånt här. Och då blir man lycklig:)Kreativitet

2 dagar, 14 panodil, 7 ipren och kanske 2 smärtfria timmar i sträck.
Freak!

Idag har jag varit hemma, läst teatermanus och dreglat, spelat Sealhunter, värmt värmekuddar (har två stycken konstant runt magen och ryggen), ringt vårdcentralen och kollat på konstig kortfilm.
När jag läste manus och såg konstig kortfilm blev jag en glad människa och så skrev jag två sidor fördjupningsarbete. jag hamnade i ett kreativt flöde och det är såna dagar jag älskar! Så sen var jag på gott humör och dödade sälar och greenpeacemänniskor hejvilt. Och nu är jag här. Är opepp på backen, hoppar nog över det... Pluggar, kurerar mig och slipper sitta och vrida mig i värmestugan...

Nu är jag hungrig så nu går jag och lägge rmig...;)
Pusspuss

Cyniskt och hjärtansfullt

Idag är det alla hjärtans dag. Elevkåren fixar med mysfilm, jag vill se Machete.
Olle frågade på infofikat "vad ska vi göra med att det är alla hjärtans dag idag?", Alice viskar cyniskt "Hänga oss?".
Halva klassen är sjuk, jag har mensvärk...igen...
Hela klassen pratar om fördjupningsarbetet, det är i och för sig det minst romantiska som går o prata om.

Jag är sugen på choklad.
Pusshej!

Bättre och bättre

Igår- Lavin, chock, panikångest, rädsla, sol, fina människor, en förlorad stav
Idag- Sol, Andres och Linnéa, fina backar, matsäck med utsikt över en massa Jämtlandsfjäll.

Tur att det blir bättre:)

Tiddelipom!

Snön bara vräker ner, tiddelipom.
Det blir powpow och sol imorgon i backen tiddelipom.
Idag kom mamma och pappa, tiddelipom.
Imorgon kommer Andres och Linnéa, tiddelipom.
Nu är jag astrött, tiddelipom.


Hår, hår, hår


Jag har ett litet projekt. Har jag berättat om det? Att jag kör på "Balsammetoden". Ni vet, jag har ju en vän här uppe, Joel, han har fasligt lockigt hår. Hm, tänkte jag. Jag vill också ha så lockigt hår, eller i alla fall lockigare än innan och han kör på balsammetoden. Så nu kör vi på det här. Grejen är att jag inte tvättar håret med schampo, utan bara balsam. Äckligt tänker ni, men nepp! I de flesta schampon som vi använder så finns det silikoner och mineraloljor som lägger sig utanpå håret och får det att se friskt ut, fast det blir mer och mer slitet inifrån. Så för att få det fint på rikitigt ska man sluta med silikonerna och oljorna och istället bara tvätta. Så, först ett schampo som tar bort gamla silikon/olje-rester, håret känns som svinto. Sen har man två olika balsam, ett rengörande och ett vårdande. Grejen är att har man inte i en massa skit i håret så rengör balsamingredienserna fint av sig själva. Så, det här blir spännande. Jag ska hålla er uppdeterade...

Lördags: Sista schamponeringen
Idag, tisdag: Första balsamtvätten
Däremellan: Vatten bara:)
Idag är håret här och där, galet luftigt och inte alls speciellt lockigt. Fortsätt bara, säger Joel. Och då gör jag det.

Får väl visa mina balsam då, om ni tjatar! Det högra är rengörande och det vänstra är vårdande:)


Tada!


Den helige Andres

Idag har vi pratat om Den Helige Anden... Visste att vi skulle komma hit till slut, men jag hade förträngt det lite... Just den delen av gudomen har jag haft lite problem med, jag vet egentligen inte varför. Det kanske var diverse Pingstläger när jag var liten. Jag tror attd et är så, jag har inga problem med Anden som hjälpare, en ständig gudsnärvaro, Guds sätt att gå över de fysiska gränserna. Det är när man ska börja be i tungor, när alla ska ha den profetiska gåvan, när alla ska hela överallt och jag känner bara NEJ! Eller Ja! Fast NEJ! Jag var på läger och fick det itutat i mig att alla skulle be i tungor, det är så man ser hur andlig en person är, hur nära Gud och hej och hå! Sedan dess har jag hållt mig på avstånd från detta. Nu ska vi ha Gåvoupptäckande, som ämne i "skolan"... Det blir spännande, får se vart det här slutar... Jag vet inte. Jag går och lägger mig.

Angående rubriken, spexigt va?, så kommer mamma och pappa upp i helgen samt ett litet substitut för min bror som åker hem till norrköping istället. Substitutet består i broders rumskompis, nära vän och homie Andres! Trevligt värre.

Nu ska jag sova!

En liten rackare!

Åh! Hej och hå!
Idag har det varit mycket skidor, igen... Alltid skidor, det är gryyymt! Jag känner hur jag utvecklas och det är görfejnt! Fast det vart mycket transportsträckor idag, med mycket snowboardåkare... Inte så himla sköj... Men så kan det gå!

Imorgon blir dock inte livet lika fint... Imorgon MÅSTEMÅSTEMÅSTE jag börja med fördjupningsarbetet. Hej ångestx1665743! För nästa helg blir det inget, då kommer mor och far och Andres;) Jag ska även åka lite längd hade jag tänkt och dessutom kolla på Hannah som är med på nyhetsmorgon och skrapar Triss! Weeey!

Jaa, nu ska jag virka lite, sen sova! Tuudels!

Jag lever överallt!

Det finns ju faktiskt ingenting som är så skönt som när man har kommit över en ångestgrej och kommer ut på andra sidan och fortfarande lever överallt! Till exempel att ringa CSN och prata inackorderingstillägg, jag lever. Att ringa Sveas bageri om sommarjobb, jag lever.
Telefoner alltså, fy sjutton!

Teater och hundar

Jag har en galen abstinens efter teatern just nu. Jag går igång på vilka impulser som helst, överdriver, spelar ut alla möjliga konstiga känslor. så fort jag ser en text funderar jag på att sätta mig ner och göra en liten textanalys, till exempel på de tre trosbekännelserna vi fick på papper häromdagen... Jag vill skapa en karaktär, jag vill ha någon att spela mot, någon som ser, ger kritik, förstår! Åh! Jag blir frustrerad! 

Idag har vi åkt hundspann med hela klassen, galet kul och mysigt! Lite dåligt väder bara, lite regn och så där... Men men, det bästa vädret jag har åkt hundspann i, i alla fall;) Mysig klass har jag dessutom! Dessutom hade hundarna väldigt passande namn för min nuvarande nördperiod som startades i lördags... Jacob, Carisle, Edward, Bella, Emmett... Åh!


Jaa, det var det för idag. Tuudels!


RSS 2.0