En hyllning till folkis och Hålland:)

Här på Hålland är det faktiskt kul nästan jämt! Kul, eftersom vi är i Jämtland. Jag har liksom inte haft tid, ork, lust eller vilja att skriva något den senaste veckan. Jag tänker att en massa bilder på facebook kan ni ju kolla på! Jag omges varenda dag med grymt fina människor som gör mitt liv härligt. Kramarna och den fysiska kontakten som är så typisk folkis har börjat komma igång, asnajs! Imorgon är det dags för lite teater, hoppas jag. Det är i alla fall en teatergrupp som har skapats. Däremot kan man vara lite rädd för att det bara är flum och spex. Jag vill spela teater, hela min kropp längtar efter ett riktigt manus som man kan fördjupa sig i, en spännande karaktär som amn bara kan disekera... Jaja, vi får se, vi får se...

Jag trivs på mitt rum, jag trivs med mina Jämtekompisar och jag trivs med vädret, färgerna och hösten. Det enda just nu kan vara att jag skulle vilja träffa Matilda, Amanda, Emma, Camilla (som förövrigt åkte till Australien idag...:/), alla mina män och så där... Men men, så kan det vara...

Nu ska jag sova. Bibel och Guds rike imorrn:)
Pusspuss

Det fortsätter...

Tja!
Vet inte vad som är nytt. Fortafarnde tomt och dant här, fast lite skönt är det. Vi kollar på film, idol och myser. Det regnar så vi håller oss mest inomhus, väntar på post och städar.

Nu ska jag gå bort o fråga om Johanna vill läsa lite Höga Visan med mig:P
Pusspuss

Empty rooms, empty hearts...;)

Idag är det tomt. Grymt tomt. Den vanliga skaran som uppehåller sig på Övre Jämte, människor som kallar detta sitt hem har reducerats från typ 16 till 5... Det är hemresedagar vilket betyder att de allra flesta har åkt hem, det är jag, Johanna, Gustav, Ullis och Hanna som är kvar här på Övre Jämte... Dagen har varit ett långt avsked, haha. Efter klockan 18.30 var det nästintill dött överallt. Vi har nu tittat på idol, valutfrågningen, ätit banankaka, jag har fått fotmassage och så har vi umgåtts. Grymt trevligt!

Vad händer nu då? Fyra lediga dagar utan bil i västra Jämtland. Jaa, vi ska på något sätt ta oss in till Östersund på fredag. Vi ska gå på gudstjänst på söndag någonstans. Jag måste städa. Jaa... Det blir trevligt! "Team Taggsvamp i vått och torrt" kommer klara sig finfint!

Pusspuss

Ännu en helg

Ojoj, ännu en helg har försvunnit här på Hålland. Den har varit extremt chill med promenixer, brödbak, film, häng på Tant Annas inne i Järpen, TV-gudstjänst, spel och tjejkväll.

Jaa, jag vet inte... Det har väl inte hänt så mycket jättespännande. Jag vann på galenpanna efter en total superspoiler från Hannah. Jag hade "Spindelmannen" och "Djungel" på mina kort och så skulle dom andra göra en tidningsrubrik som gav en hint om vad det var på mina lappar. "Spindel i djungeln" fick jag. Det var kul, jag vann som sagt;) Sen spelade vi Med andra ord, sjukt kul! Jag och Johanna vann på det med, sjukt kul!;) Spelomgången var helt totalt urflippad och alla skrek och gormade. Så nu är ajg trött...

I veckan ska vi börja med Apologetik, det känns grymt spännande.

Jaja, nu är jag trött.
Pusspuss

En liten hälsning från Norr


Lite tankar

Åh åh åh!
Idag har vi börjat med en ny kurs, "tro som omfattar hela livet". Grymt intressant faktiskt... Men sen kom ett litet problem... Jag är fast i gamla tankebanor... Svettningar, illamående, ingen luft, för en liten sketen skrivuppgift... Den blir inte bedömd, det är bara lite text som ska skrivas... Jag reagerar på samma sätt som när jag ska skriva projektrapporten... FY SJUTTON! Och jag skäms lite, jag har stängt in mig på mitt rum med mitt illamående...

Visste ni att på det här stället är olika biblar, olika rankade. En slimline-bibel=Wow. Jag har en Gideonit-Bibel... Den är rankad bland dom sämsta, men jag har den för att ajg har lånat ut min andra bibel 2000, så det är ganska lungt. Pingstarna har Folkbibeln, de flesta andra har Bibel 2000. Mycket understruket=wow!

Olika uttryck snappar man upp också. Har börjat använda mig av "norrlandssugainluft-ja", "gött som körv", "jajjekeps". Andra kommenterar min östgötska och hela första veckora har varit ett enda gytter av dialekter och konstiga uttryck. "Vars är du på väg?" är också spännande.

Jaja, dags att skriva om tro. Vad är tro? Jag vet inte... Det rä väl bäst att bara börja skriva så släpper det ju snart, jag känner mig själv. PuckoRebecca!

Testosteron och döda björnar

Vädret har drastiskt förändrats här i västra Jämtland, det är helt plötsligt sol och varmt och blå himmel, underbart!

Idag har vi haft arbetsdag på skolan, det har varit slyröjning, målning och dukning inför en stor middag ikväll. Mysigt! Jag och några andra folk i klassen bestämde oss för att hugga ved, extremt manligt. Man riktigt kände hur skägget började växa, fötterna blev större, jag måste nu raka benen samt hur jag så gärna ville fälla en björn genom att me dmina bara händer bända upp käften på den och under tiden bita ihjäl resten av familjen. Så där manligt. Testosteronet bara flödade, ända tills Emil kom och tog en halv skottkärra ved på en gång och knallade iväg med, när han släppte det lät han väldigt manligt dessutom. jaa, ni förstår. Nu har jag blåsor i händerna och dessutom är jag så där härligt trött i alla muskler i hela överkroppen.

Träden håller på att bli gula... Jag älskar det här uppe!

Nu måste jag duscha av lite testosteron (och raka benen), ikväll är det fest!

Pusspuss

Förseningar

Jag tänkte faktsikt gå och lägga mig vid 21.00, sen vart det film då blev klockan 22.30, sen pratade jag med Matilda och sen fastnade jag här och nu är klockan 23.50. Ska hem och sy pannband på höstlovet, har jag kommit på, naaajs!


Vem vare som...?

Jag berättar nog från och med nu, orkar inte ha en stor catch up om typ Wilhelmsberg där vi hade retreat och skulle vara knäpptysta en hel dag (vi har tredagarsretreat i vår)(Jag klarade det inte...), eller om att vi spelar volleyboll och att mitt mål för det här året är att bli grym på volleyboll, jag tycker minsann att jag redan är bättre. Vi går långa promenader och dricker kaffe, äter frukost framför TV-gudstjänsten på söndagsmorgnarna...

Så, igår plockade vi ju svamp. Vi hittade bara blek taggsvamp som vi hade kontrollerad av en svampexpert, stuvning vart det som åts upp idag. Finfint! Vi hade en extremt mysig fikastund under en av liftarna i Björnen med hemmagjord pizza och kaffe.


När vi satt där ringde Linnéa och undrade om vi skulle in på Popblaster, en "festival" i Järpen. Och japp, det skulle vi ju. Så vi klädde upp oss, sminkade och speglade oss. Allt för att få hänga med "Järpengangsta" och andra små barn. Dock fanns det en riktig höjdpunkt: Moto Boy! Varför har ingen visat mig denna man tidigare? Jaja.

Så Linnéa sussade här i mitt rum, vi såg på Kenny Begins tillsammans med Jämtefolket, lååg och pratade och så där. Sen åkte hon hem, vi kollade på TV-gudstjänsten, jag städade, hängde med Johanna och tvättade. En extremt spännande uppgift... (mamma blev nerringd och lite så där.) Sen gick vi till Undersåker, en promenix på 5 km, det finns bara en liten hake, man knallar alla kilometrarna på E14... Freaaaaky! Så vi bad till Gud och satte av. Köpte some stuff... Fick skjuts tillbaka av en snäll man som JOhanna kände. Schyrrans;)

Jaja, så kan det vara. Tidig kväll ikväll... Imorrn börjar vi med Bibelsyn.

Pusspuss

Svamp i Jämtland:)

Andra helgen har nu dragit igång, som sagt jag känner mig mer och mer hemma här. Folk börjar vakna och går ut och gör frukost. Detta vet jag för jag bor mitt emellan köket och toaletterna;) Idag är det svampplockning som står på schemat, grymt mysigt! Så så blir det. Ikväll ska vi in till Järpen tror jag på nåt som heter Popblaster... Vet inte, det blir säkert AWESOME;)

Men nu är det en timme tills vi ska åka, så det är nog dags att dra igång dagen. Tuudels!

Hålland:)

Wow!
Hej ni alla mina glada vänner och bekanta! Helt sjukt länge jag har varit utan internet och allt sånt här... Jag har så mycket att berätta så jag har alldeles svårt att veta var jag ska börja... Jag har också varit extremt dålig på att svara på sms, mest för att jag inte har vetat var jag ska börja.

Kan ju börja med att säga att vi kom upp, jag och David, tillsammans med en massa andra. Bland annat ett gammalt lägerdreggel, inte från min sida (jag var nämligen inte närvarande vid det lägret)... Fräänt! Jag hade extremt mycket saker med mig och höll på att inte komma av tåget, men det gick bra me dhjälp av lite folk och så där. När jag sedan har packat uppp allt har jag upptäckt att jag har glömt en massa saker, emn men... Det finns ju tillfällen att hämta upp det.

Jag anlände till mitt rum, Jämteborg 15. Ett väldigt fint rum med marshmallowrosa väggar och eget handfat som jag tydligen måste betala extra för utan att ha fått välja till det. Jag är lite putt faktiskt... Jaja. Grymt värt med ensamrum. Nu har man dessutom lärt sig att om man har dörren öppen så kommer folk in, stänger man den så är man i fred... Naaaajjz!  Mina grannar är mycket trevliga människor som jag har kommit att tycka om. Första veckan var man ny och jag hade lite jobbigt me datt både vara social och hinna landa här. Så jag kände mig väldigt blyg och spänd första dagarna. Något som dock har släppt nu nästan helt.

Nu hör man att filmkvällen är över. Kanske att det blir en till, överväger i sådana fall att knalla ut och vara med i tittandet. Så nu slutar jag och så lovar jag en videoblogg snart, bara för att jag tycker att det är skoj;)... Ni får tyvärr inte se något av resterande Jämte och skolan eftersom det är pinsamt... Men kanske om jag går ut på natten... Hmm...Jaja, pusspuss


RSS 2.0